Ingredientai
- Ledai: (plombyro) 500 g
- Serbentai 1 kg juodųjų
- Grietinėlė 200 g
- Cukrus 4 valg. š.
- Romas 6 valg. š. konjako ar bet kokio uogų likerio
- Gervuogės 1 st. papuošimui
Kaip gaminti
- Kremą reikia paruošti greitai, kad ledai nespėtų ištirpti.
- Juoduosius serbentus nuplaukite, nusausinkite, sumaigykite grūstuvu ir sumaišykite su alkoholiu.
- Suplakite pasaldintą grietinėlę. Ledus sumaišykite su grietinėle ir 2/3 gautos masės sumaišykite su uogomis.
- Į ledaines dėkite kremą su juodaisiais serbentais. Ant viršaus dėkite po 2-3 šaukštus kremo be serbentų ir papuoškite šviežiomis gervuogėmis ir mėtų lapeliais.