Ingredientai
- Sausainiai 1 vnt. Mažesnė pakuotė „Damų pirštelių“
- Vaniliniai ledai 500 ml
- Kava 50 ml stiprios
- Cukrus 1 valg. š. miltelinis
- Avietės 370 g
- Kakava 1 valg. š.
- Figos 2 vnt.
- Serbentai 30 g kelios šakelės raudonųjų serbentų
- Kavos likeris 50 ml
Kaip gaminti
1. Avietes perrinkite, nuplaukite, nusausinkite. Kelias gražias palikite papuošti, kitas sutrinkite ir išsukite su milteliniu cukrumi.
2. Ledus šiek tiek atitirpykite – turi būti minkšti.
3. Sausainius apšlakstykite kavos likerio ir kavos mišiniu ir išdėliokite stačiakampėje kepimo formoje.
4. Ant viršaus krėskite ledų masę, ant jos – aviečių tyrę, dėkite antrą sluoksnį kava ir likeriu apšlakstytų sausainių, pilkite likusią ledų masę ir per arbatos sietelį suberkite kakavą.
5. Ledų tortą apie 4 val. šaldykite kameroje. Supjaustykite gabalėliais ir tiekite su šviežių figų puselėmis, raudonųjų serbentų šakelėmis ir cukraus „nėriniais“. Juos paruošite ant kepimo popieriaus norimais ornamentais dailiai išraizgiusi karštą ir tirštą sirupo masę.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita