Ingredientai
- Varškė 180 g 9 proc. riebumo
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1,5 valg. š. nerafinuoto
- Miltai 40 g
- Aliejus 3 valg. š. kepimui; pvz., nerafinuoto saulėgrąžų
Kaip gaminti
1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atsargiai įmaišykite miltus – nepermaišykite, kad varškėtukai nebūtų kieti.
2. Kepkite ant keptuvės nedegančiu paviršiumi įpylę šiek tiek aliejaus.
3. Ant vidutinės ugnies apkepkite vieną pusę kol ši apskrus, tuomet apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite žemoje temperatūroje, kol apskrus ir antroji pusė.
4. Patiekite su jogurtine grietine/jogurtu ir namine uogiene. Šiuo atveju tai buvo juodieji serbentai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių