Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanduo 100 ml
- Sviestas 2 valg. š. lydyto
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 1 st.
Kaip gaminti
1. Kiaušinį išplakite su vandeniu, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos.
2. Plakdama įberkite maždaug stiklinę miltų (turi išeiti grietinės tirštumo tešla).
3. Leistinukai gali būti įvairių formų, nelygu kaip tešlą sudėsite į verdantį vandenį.
4. Jei pilsite srovele, išeis tarsi virvelės. Jei dėsite šaukštu – gumuliukai.
5. Kai leistinukai iškyla į paviršių, užtenka pavirti vos 3 min.
Leistinukai gali būti atskiras patiekalas arba jais galite gardinti sriubą. Pastaruoju atveju leistinukus dėkite į jau beveik išvirusią sriubą, kad nepervirtų.
Plačiau apie leistinukus: kulinarijos pamokėlė: gaminame leistinukus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita