Ingredientai
- Sultinys 1 vnt. kubelis
- Pak Choi 1 vnt. pundelis
- Lapiniai kopūstai (kale) 1 vnt. lapas
- Citrinžolė 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Imbieras 1 vnt. gabaliukas
- Jelapenai 1 vnt.
- Sojos padažas 1 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Kiauliena 400 g maltos
- Citrinos 0,5 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Laiškiniai česnakai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.
2. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį bei perpjautą pusiau jelapeną.
3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.
4. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.
5. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.
6. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.
7. Patiekiant pirmiausiai į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita