Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt.
- Špinatai 100 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Bulvės 4 vnt.
- Sultinys 2 vnt. kubeliai
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.
2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.
3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.
4. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.
6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos