Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 250 g
- Salierai 250 g gumbo
- Svogūnai 1 vnt.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Kvapnieji pipirai 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Vanduo 4 puodelis arba daržovių sultinio
- Druska 0,5 arbat. š.
- Grietinėlė 0,25 puodelis ar veganiškų jos alternatyvų
- Aliejus 4 arbat. š. makadamijos riešutų, patiekimui (nebūtina, bet suteikia papildomo skonio
- Putpelės kiaušinis 2 vnt. patiekimui
Kaip gaminti
1. Supjaustykite svogūną, salierą ir žiedinį kopūstą kubeliais, berkite į vidutinio dydžio puodą, kuriame įkaitinote šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs ir minkšti.
2. Suberkite į puodą pipirus, lauro lapus, supilkite vandenį ar sultinį, pridenkite puodą dangčiu ir užvirkite.
3. Sumažinkite karštį iki vidutinio ir virkite apie 25 min. Išimkite lauro lapus ir pipirus, įberkite druskos. Sutrinkite sriubą, supilkite grietinėlę ir dar patrinkite. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasūdykite.
4. Patiekite dubenėliuose su minkštai virtais putpelių kiaušiniais ir lašeliu makadamijų riešutų aliejaus. Aš dar pridėjau šiek tiek ridikėlių ir daigintų mungo pupelių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos