Ingredientai
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Perlinės kruopos 1 st. išmirkytų per naktį (jei mėgstate mišrainę su daugiau daržovių, galite dėti perpus mažiau kruopų)
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š.
- Aitriosios paprikos dribsniai 0,5 arbat. š.
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto (tinka ir pecorino romano sūris)
- Anakardžių riešutai 1 sauja arba graikinių riešutų, pasmulkintų; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Perplaukite išmirkytas perlines kruopas, virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kol bus dar kietokos (al dente) – tai užtruks 15–20 min., o tada nusunkite ir palikite vėsti.
2. Užkaiskite kitą puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite. Brokolį suskirstykite gana stambiais žiedynais, nupjaukite sumedėjusius kotelius, nuplaukite. Meskite brokolius į puodą ir pavirkite 3 min. – turi kiek suminkštėti, bet likti traškūs. Išgriebkite arba nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir dėkite į plačią lėkštę, kad kiek apdžiūtų. Kai apdžius, supjaustykite žiedynus ir kotelius nedideliais gabaliukais.
3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, įspauskite česnaką, berkite aitriųjų paprikų dribsnius, pakepinkite minutę, kol česnakas pakvips ir pagels. Berkite brokolius, citrinos žievelę, pipirus, apie 0,5 šaukšt. druskos, gerai išmaišykite ir pakepinkite dar apie porą minučių – brokoliai turi dar labiau suminkštėti ir apsivelti prieskoniais.
4. Į didelį dubenį berkite perlines kruopas, suverskite visą keptuvės turinį, įspauskite citrinos sultis, jei norisi daugiau drėgnumo, įpilkite ir kokį šaukštą aliejaus. Labai gerai išmaišykite, berkite sūrio, jei naudojate – ir riešutus, ragaukite, ar nieko netrūksta ir skanaukite!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai