Ingredientai
- Baltojo vyno actas 100 ml marinuotoms daržovėms
- Kopūstai 300 g marinuotoms daržovėms
- Morkos 3 vnt. marinuotoms daržovėms
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. marinuotoms daržovėms
- Kukurūzai 4 vnt. burbuolės; marinuotoms daržovėms
- Čili pipiras 1 vnt. marinuotoms daržovėms
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Mėtos 20 g šviežios; marinuotoms daržovėms
- Kalendros 20 g šviežios; marinuotoms daržovėms
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį; marinuotoms daržovėms
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; marinuotoms daržovėms
- Majonezas 50 g padažui
- Garstyčios 2 arbat. š. padažui
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š. padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morką stambiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite itin plonais pusžiedžiais.
2. Į nedidelį puodą supilkite 200 ml vandens, 1 valg. šaukšt. druskos ir balto vyno actą. Užvirkite ir nukaiskite.
3. Į dubenį sudėkite kopūstus ir morkas, užpilkite 2/3 sūrymo. Svogūnus sudėkite į kitą dubenį ir užpilkite likusiu skysčiu. Palaikykite 20 minučių, nuskalaukite, nusausinkite ir sudėkite visas daržoves į vieną didelį dubenį.
4. Kukurūzų burbuoles apkepkite ant griliaus arba trumpai apvirkite sūdytame vandenyje (apie 3 minutes). Tiek kepant, tiek verdant turi pasikeisti grūdelių spalva – jie tampa sodriau geltoni. Šiek tiek atvėsinkite burbuoles ir aštriu peiliu nupjaustykite grūdelius. Suberkite juos į morkų, kopūstų ir svogūnų dubenį.
5. Aitriąją papriką, kalendrą ir mėtas smulkiai sukapokite.
6. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir užpilkite ant daržovių. Atsargiai išmaišykite. Sudėkite aitriąją papriką, kalendrą ir mėtas, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais, darkart išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos