Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Pomidorų padažas 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Vanduo 1 l
- Juodieji pipirai 3 g 3 vnt.
- Agurkai 5 vnt. marinuoti
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt. nulupti
- Žuvis 500 g filė
- Alyvuogės 10 vnt.
- Grietinė 100 ml
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Prieskoniniai žalumynai 2 arbat. š. smulkintos šviežios petražolės, krapai
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir apkepkite storadugniame puode su aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą, sviestą ir troškinkite 3–4 minutes.
2. Supilkite vandenį, pipirų žirniukus ir užvirinkite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotus agurkus,
sudėkite į sriubą sykiu su kapariais ir laurų lapeliu. Virkite 10–15 minučių.
3. Įmaišykite pjaustytus pomidorus, žuvų filė ir žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Pagardinkite druska, pipirais ir virkite dar kelias minutes.
4. Galiausiai įspauskite citrinų sulčių, sudėkite grietinę, žalumynus, išmaišykite ir iškart tiekite.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita