Ingredientai
- Krekeriai 150 g sūrių (pagrindui)
- Cukrus 1 valg. š. pagrindui
- Sviestas 80 g lydyto; pagrindui
- Kondensuotas pienas 400 g įdarui
- Žalioji citrina 150 ml sulčių; įdarui
- Citrinos žievelė 1 vnt. žaliosios
- Grietinėlė 200 ml plakamosios; įdarui
Kaip gaminti
Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.
Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.
1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.
3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.
4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.
6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.
7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.
8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.