Ingredientai
- Svogūnai 3 vnt. arba 6–8 maži šalotiniai
- Morkos 3 vnt. vidutinės
- Pastarnokas 3 vnt. vidutiniai
- Moliūgai 400 g be žievės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Pomidorų pasta 4 valg. š. koncentruotos
- Česnakai 3 skiltelės sutrintos
- Imbieras 1 valg. š. tarkuoto šviežio
- Kuminai 2 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Džiovinti abrikosai 100 g
- Razinos 30 g
- Laurų lapai 1 vnt.
- Avinžirniai 240 g šviežiai virtų arba konservuotų
- Daržovių sultinys 1,5 l
- Kajeno pipirai 1 žiupsnelis
- Kuskusas 2 st. paruoštų pagal instrukciją; patiekimui
- Kalendros 1 sauja kapotų šviežių
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite. Jei naudojate mažus šalotinius svogūnėlius, jų nepjaustykite, o jei didesnius svogūnus, tuomet perpjaukite juos į 4–6 pusmėnulius.
2. Morkas ir pastarnokus nulupkite, supjaustykite 1–2 cm dydžio kubeliais. Moliūgą taip pat supjaustykite panašaus dydžio gabalais.
3. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, kaitinkite su juo koncentruotą pomidorų pastą, tarkuotą imbierą ir pertrintą česnaką. Sudėkite kuminą, ciberžolę ir cinamoną. Pakaitinkite apie minutę.
4. Sudėkite svogūnus, morkas, pastarnokus ir moliūgus. Pakaitinkite apie 5 minutes.
5. Sudėkite džiovintus abrikosus, razinas ir lauro lapą. Užpilkite sultiniu.
6. Puodą pridenkite ir leiskite virti ant labai lengvos ugnies 45 min., o tada sudėkite nuplautus avinžirnius, pagardinkite kajeno pipirais ir pakaitinkite dar apie 15 min. Daržovės turi būti taip gerai išvirusios, kad taptų minkštos, lyg sviestas.
7. Patiekite su kuskuso kruopomis ir šviežiais kalendros lapeliais.
Kaip paruošti kuskusą, galite paskaityti čia. Į šį troškinį drąsiai galite dėti ir kopūsto. Vasarą aš į tokio pobūdžio troškinį dedu ir cukinijų bei paprikų, net šviežių pomidorų, bet apie tokį troškinį pakalbėsime tada, kai ateis vasara.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita