Ingredientai
- Miltai 250 g biskvitui
- Cukrus 200 g biskvitui
- Kakava 3 valg. š. miltelių; biskvitui
- Kiaušiniai 10 vnt. biskvitui
- Sviestas 20 g biskvitui
- Maskarponės sūris 400 g kremui
- Šokoladas 200 g pieniško; kremui; ir dar šiek tiek drožlių papuošimui
- Įvairios uogos 1 sauja papuošimui
- Riešutai 1 sauja papuošimui
Kaip gaminti
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir berkite cukrų. Šią masę plakite, kol ji pabals ir padidės.
2. Lengvai maišydami į masę berkite miltus ir kakavos miltelius. Viską gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.
3. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
4. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite ir per tą laiką paruoškite torto pertepimą.
5. Puode ant mažos ugnies ištirpinkite pienišką šokoladą ir palaukite, kol jis pradės stingti. Tuomet sumaišykite jį su maskarponės sūriu ir pertepimas jau paruoštas.
6. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau ir vieną jo lakštą aptepkite šokolado-maskarponės kremu. Uždenkite antru biskvito lakštu ir pagamintą tortą aptepkite likusiu kremu.
7. Puoškite šokolado drožlėmis, riešutais ir uogomis.
8. Leiskite tortui bent šiek tiek pastovėti – kuo labiau į biskvitą įsigers kremas, tuo tortas bus gardesnis.