Ingredientai
- Jautiena 700 g tinkamos troškinti, supjaustytos 2 cm dydžio kubeliais
- Miltai 0,5 st.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. didelis, smulkiai supjaustytas
- Morkos 4 vnt. supjaustytos kubeliais
- Česnakai 4 skiltelės smulkiai sukapotos
- Pievagrybiai 12 vnt. perpjautų perpus; galima ir nedėti
- Saldžiosios bulvės 4 vnt. vidutinės, supjaustytos tokiais pat kubeliais, kaip ir mėsa
- Pomidorų pasta 3 valg. š. arba tyrės be priedų
- Alus 150 ml šviesaus
- Jautienos sultinys 500 ml arba vandens
- Laurų lapai 1 vnt.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. nuskabytų lapelių
Kaip gaminti
1. Kiek pavyks, apšluostykite mėsos kubelius, kad nebūtų akivaizdžiai šlapi. Į tvirtą maišelį berkite miltus, šiek tiek druskos bei pipirų, o tada sudėkite mėsos kubelius, maišelį užriškite ar kitaip užsandarinkite ir gerai pakratykite – mėsa turi tolygiai pasidengti miltais.
2. Plačiadugniame troškintuve įkaitinkite pusę aliejaus, o tada vienu sluoksniu apkepinkite mėsos kubelius (jei netelpa, kepinkite per 2 kartus). Kai apskrus iš visų pusių, perdėkite į lėkštę.
3. Į tą patį puodą pilkite likusį aliejų, įkaitinkite ir suberkite morkas bei svogūnus. Maišydami kepinkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite česnakus bei grybus, pakepinkite, kol pakvips, sudėkite pomidorų pastą (tyrę), pakepinkite minutę, o tada supilkite alų ir leiskite atkibti nuo puodo dugno ir sienelių prikibusiems ingredientams.
4. Dėkite į puodą ir mėsą, saldžiąsias bulves, supilkite sultinį (vandenį), Vusterio (Vorčesterio) padažo, dėkite prieskonius, berkite cukrų, pasūdykite. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis 45 min., kol daržovės suminkštės, o mėsa išvirs. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Nukaiskite puodą ir uždengę leiskite pastovėti 15–20 min.
5. Patiekite su ryžiais ar kuskusu, mėgstamomis salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai