Ingredientai
- Rudasis cukrus 200 g nerafinuoto, kuo smulkesnio
- Kiaušiniai 4 vnt. kamabario temperatūros
- Miltai 300 g šviesių speltų
- Maskarponės sūris 250 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis didelis
- Apelsinai 1 vnt. ekologiškas, nutarkuota žievelė
- Vanilės ekstraktas 0,3 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 100 g
Kaip gaminti
1. Muškite kiaušinius į didelį dubenį, suberkite cukrų ir išplakite iki lengvos, purios masės.
2. Maskarponės sūrį gerai pertrinkite šakute, kad būtų kreminis, o tada šaukštu sudėkite į kiaušinių-cukraus plakinį ir pamaišykite tik tiek, kad nebeliktų sūrio gabaliukų. Suberkite apelsino žievelės tarkius ir vanilės sėklytes (ar ekstraktą).
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite sausuosius ingredientus į kiaušinių-maskarponės mišinį. Švelniai, be staigių judesių išmaišykite, kol neliks sausų miltų, masė taps vientisa. Galiausiai, suberkite kapoto šokolado gabaliukus, pamaišykite, kad pasiskirstytų ir dėkite dubenį su tešla į šaldytuvą keliolikai minučių.
4. Kol tešla šaldytuve, orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros. Žiedo formos kepimo formą labai kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (apvertę miltų perteklių nukratykite). Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą, atsargiai palyginkite paviršių.
5. Kepkite 45–50 min., tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite!