Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Cukrus 8 valg. š.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 valg. š. smulkiai malti
- Miltai 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Uogienė 0,5 st. arba daugiau; naudokite mėgstamiausią, geriau rūgštesnę
Kaip gaminti
1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite iki standžios masės. Ji turi būti tokia tvirta, kad į ją įsmeigtas šaukštas laikytųsi.
2. Krakmolą, džiūvėsėlius, druską ir miltus sumaišykite dubenyje. Šaukštu pamažu mišinį pilkite į išplaktus kiaušinius ir atsargiai, lengvai išmaišykite.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu, lengvai pabarstykite džiūvėsėliais. Pyrago masę išpilkite į skardą ir pašaukite į 170 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite apie 15 minučių, kol biskvitas gražiai pagels, galite patikrinti, ar iškepęs, įkišę smeigtuką.
4. Prieš traukdami biskvitą iš orkaitės, ant stalo patieskite drobinį rankšluostį ir ant jo apverskite skardą su biskvitu.
5. Kol šiltas, tepkite, kuo širdis geidžia – kremu, šokoladu ar uogiene. Mums skaniausias – su trintais juodaisiais serbentais. Arba kita rūgštesne uogiene.
6. Biskvitą vyniokite, prilaikydami rankšluosčiu. Viršų pabarstykite cukraus pudra ar aptepkite glajumi.