Ingredientai
- Pienas 300 ml
- Cukrus 100 g arba pagal skonį
- Liofilizuotos uogos 50 g
- Želatina 3 vnt. lapeliai
- Vanilės ekstraktas 0,25 arbat. š. arba pastos
Kaip gaminti
1. Želatinos lapeliai išbrinkinami šaltame vandenyje.
2. Pienas maišant užkaitinamas kartu su cukrumi (neužverdama).
3. Prikaistuvis su pienu nuimamas nuo kaitros, dedama vanilė, brinkinti želatinos lapeliai ir viskas išmaišoma.
4. Paruoštas kremas išpilstomas į nedidelius indelius ir dedamas į šaldytuvą 30 minučių, kad šiek tiek sutvirtėtų (bet tik labai lengvai, sustingti neturi).
5. Tiekiant ant viršaus užberiama šaltyje džiovintų uogų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos