Ingredientai
- Sausainiai 10 g „damų piršteliai“ (angl. ladyfingers)
- Kava 0,5 puodelis stiprios, juodos, be nuosėdų; ir dar 45 ml espresso papildomai
- Likeris 1 valg. š. kavos (arba 1 valg. šaukšt. espresso kavos + 1 valg. šaukšt. brendžio + 1 arbat. šaukšt. cukraus)
- Kreminis sūris 200 g pvz., „Philadelphia“, kambario temperatūros
- Cukraus pudra 200 g
- Vanilė 1 arbat. š.
- Kakava 1 valg. š. miltelių; apibarstyti
- Juodasis šokoladas 1 valg. š. drožlių pabarstymui
Kaip gaminti
Šiame recepte nebus nei kiaušinių, nei riebios grietinės, o mascarponę, kuri yra net 82 proc. riebumo, keisime į kreminiu sūriu, kurio riebumas tik 22 proc.. Ir dar svarbu, kad šį desertą paruošite vos per 15minučių!
1. Sumaišykite juodą kavą (atvėsintą) su kavos likeriu. Jei naudojate porcijinius indelius, sulaužykite sausainius „damų piršteliai“ perpus ir pamirkykite juos į kavos-likerio miksą (maždaug 10 sekundžių).
2. Pagaminite kreminį sluoksnį. Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kreminį sūrį iki purios masės. Sudėkite cukraus pudrą ir vėl gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite atvėsintą espresso kavą su vanile ir vėl viską gerai išsukite.
3. Formuokite desertą: norimose formelėse (mes naudojome nedidelius stiklainiukus) pirmu sluoksniu dėkite išmirkytus „damų pirštelius“, tada ant jų dėkite kreminį sluoksnį ir galiausiai viską apibarstykite kakavos milteliais. Viską pakartokite (bus du sluoksniai „damų pirštelių“, du sluoksniai kremo ir kakavos miltelių).
4. Galiausiai apibarstykite šokolado drožlėmis ir dėkite valandai į šaldytuvą, kad ingredientai sumirktų ir desertas subręstų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų