Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. apie 800 g
- Svogūnai 1 vnt. stambiai supjaustytas
- Alyvuogių aliejus 80 ml
- Petražolės 1 sauja šviežių, sukapotų
- Mėtos 1 sauja nedidelė; šviežių, sukapotų
- Raudonėliai 1 sauja nedidelė; šviežių, sukapotų
- Granatas 0,5 vnt. sėklos; galite keisti šviežiomis ar džiovintomis spanguolėmis
- Pistacijos 40 g nesūdytų; pakepintų ir stambiai sukapotų
- Kuminai 1 arbat. š. malto
- Citrinos sultys 1,5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių temperatūros (režimas – su vėjeliu).
2. Atpjaukite trečdalį kalafioro ir sutarkuokite į didelį dubenį burokine tarka. Atidėkite.
3. Likusius 2/3 kalafioro suskaidykite nedideliais žiedynais, dėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, čia pat užberkite ir smulkintą svogūną, pilkite porą šaukštų aliejaus, užbarstykite druskos, išmaišykite ir dėkite kepti. Kepkite apie 20 min., kol bus minkšti ir kiek skrustelėję. Kai iškeps, leiskite pravėsti.
4. Berkite iškepusius ir pravėsusius kalafiorus į dubenį su sutarkuotais nekeptais kalafiotrais, ten pat pilkite ir berkite likusius ingredientus, labai gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų, o tada skanaukite! Tinka ir kaip atskiras užkandis, ir kaip garnyras prie paukštienos ar žuvies.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos