Ingredientai
- Mandarinai 7 vnt. 6 salotoms ir 1 padažui
- Granatas 0,25 vnt. salotoms
- Migdolai 2 valg. š. skaldytų; salotoms
- Pankolių sėklos 0,75 arbat. š. salotoms
- Fetos sūris 35 g salotoms
- Medus 2 arbat. š. 1 salotoms ir 1 padažui
- Mėtos 5 vnt. lapeliai; salotoms
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š. padažui
- Actas 1 arbat. š. raudonojo vyno; padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitiname iki 180C laipsnių temperatūros (režimas su vėjeliu).
2. Pankolių sėklas grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
3. Į mažą puodą dedame sviestą, medų ir kaitiname, kol sviestas išsilydys. Dedame skaldytus migdolų riešutus, pankolių sėklas ir viską išmaišome.
4. Perdedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 5-8 min. arba kol apskrus. Iškepus leidžiame atvėsti.
5. Mandarinus nulupame ir supjaustome griežinėliais.
6. Iš vieno mandarino išspaudžiame sultis, jas mažame dubenėlyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, raudonojo vyno actu ir medumi.
7. Į lėkštę dedame mandarinus, užbarstome granatų sėklas ir keptus riešutus. Dedame fetą ir puošiame mėtos lapeliais. Užpilame padažą ir salotos paruoštos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos