Ingredientai
- Lęšiai 1 st. oranžinių
- Vanduo 2 st.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sezamų pasta „Tahini“: 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 3 valg. š. sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks.
- Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite aliejumi, lengvai išmaišykite šaukštu, apibarstykite paprikos milteliais.
- Šį humusą gardu valgyti su duona, skrebučiais, pita, įvairiais trapučiais, šviežiomis daržovėmis. Galima naudoti kaip užtepą lavašui.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita