Ingredientai
- Lęšiai 1 st. nevirtų
- Bulvės 4 vnt.
- Pomidorų pasta: 4 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. ½
- Druska 1 žiupsnelis
- Česnakai 1 arbat. š. ¼ granulių
- Petražolės 1 arbat. š. ¼ maltų, džiovintų
Kaip gaminti
- Lęšius perplaukite vandeniu ir suberkite į puodą.
- Įpilkite vandens 3 kartus daugiau, nei puode yra kruopų.
- Paskui sutarkuokite nuskustas bulves.
- Praėjus 15 minučių, į verdamus lęšius sukrėskite sutarkuotas bulves.
- Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens.
- Virkite vis pamaišydami dar 15 minučių.
- Sukrėskite pomidorų pastą, garstyčias, druską, maltą aitriąją papriką, česnakų granules ir maltas petražoles. Pamaišykite ir dar 3 min. patroškinkite.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita