Ingredientai
- Bulvės 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Lęšiai 1 st.
- Aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Karis 3 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. tarkuotų šviežių
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Daržovių sultinys 1 l
Kaip gaminti
1. Į didelį puodą supilkite aliejų, gerai įkaitinkite, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus, suberkite kario miltelius, sudėkite imbierą, smulkiai sukapotą aitriųjų paprikų ankštį ir 4 min. patroškinkite.
2. Sudėkite nuplautus lęšius, kubeliais supjaustytas bulves, nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, supilkite sultinį.
3. Kai viskas užvirs, puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite, kol lęšiai suminkštės (maždaug 30 min.).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita