Ingredientai
- Lęšiai 200 g 150 g žaliųjų skaldytų ir 50 g juodųjų
- Paprikos 1 vnt. saldžioji raudona, oranžinė arba geltona
- Graikiniai riešutai 100 g
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Salierai 2 vnt. 2–3 koteliai
- Česnakai 2 skiltelės 2 arba 3
- Čiobreliai 3 vnt. 3–4 šakelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Petražolės 2 vnt. šakelių
- Sviestas 1 valg. š. bet nebūtinai
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Žaliuosius lęšius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite 12–15 minučių. Juoduosius lęšius virkite taip pat vandenyje su aliejumi, bet ilgiau – apie 25 minutes.
2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnakus. Trumpai apkepkite juos keptuvėje su trupučiu aliejaus ant mažos ugnies.
3. Papriką iškepkite orkaitėje. Įdėkite į maišelį ir užriškite. Palikite 15–20 minučių – lengviau nulupsite odelę.
4. Į smulkintuvą sudėkite išvirtus žaliuosius lęšius, iškeptas ir nuvalytas paprikas, smulkintus graikinius riešutus, čiobrelius. Pagal skonį įberkite druskos. Viską susmulkinkite iki vientisos masės.
5. Dubenėlyje sumaišykite žaliųjų lęšių mišinį, išvirtus juoduosius lęšius, smulkiai supjaustytas petražoles ir šaukštelį saldžiųjų paprikų miltelių, įmaišykite kiaušinio trynį.
6. Kepimo indelį patepkite sviestu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
7. Į paruoštą indelį sukrėskite pašteto masę, viršų galite apibarstyti paprikų milteliais ir papuoškite petražolėmis, riešutais. Kepkite 20–25 minutes iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Svarbu!
• Lukštentus graikinius riešutus prieš naudojant būtina atidžiai perrinkti, nes dažnai pasitaiko mažų lukštų gabaliukų, kurie nepatiks nei jūsų dantims, nei smulkintuvo ašmenims.
• Lęšius virkite vandenyje su trupučiu aliejaus – taip nesusidarys putos ir pagerės lęšių tekstūra – jie taps glotnūs lyg šilkiniai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita