Ingredientai
- Lęšiai 200 g
- Daržovių sultinys 500 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. pusė ankšties raudonosios
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbieras 20 g gabalėlis šaknies
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Gvazdikėliai 1 vnt.
- Kvapus pipiras 1 vnt.
- Kardamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Ciberžolė 1 arbat. š. pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Kmynai 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Grietinėlė 2 valg. š. plaktos
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite.
2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną, ciberžoles, laurų lapus, smulkintus česnakus, imbierus, aitriąją papriką ir apie 10 min. pavirkite. Tada cinamonų lazdelę ir laurų lapus išgriebkite, į sultinį supilkite lęšius ir dar 15 min. pavirkite. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir išplakite elektriniu plakikliu.
3. Raudonąjį svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada suberkite kavamale maltus kmynus ir nuolat maišydama pakaitinkite apie minutę.
4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, ant viršaus krėskite po šaukštą plaktos grietinėlės ir kepintų kmynų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita