Ingredientai
- Lęšiai 1 st. rudųjų
- Apelsinai 1 vnt. didelis
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų citrinos žievelių ir sulčių
- Daržovių sultinys 2 st.
- Kalendros 5 g šviežių lapelių
- Migdolai 3 valg. š. drožlių
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, kol suminkštės ir gardžiai pakvips.
2. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkia trintuve, sukrėskite į svogūnų troškinį, apie 5 min. pakaitinkite, tada suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, saldžiąją papriką.
3. Lęšius kelis kartus perplaukite, gerai nuvarvinkite, suverskite į puodą su sultiniu ir virkite, iki suminkštės.
4. Apelsiną nulupkite, būtinai pašalinusios baltąją odelės dalį, išskirstykite skiltelėmis ir šiek tiek pasmulkinkite.
5. Kai lęšiai baigs troškintis, suverskite svogūnų troškinį, sumeskite apelsinų skilteles, dar šiek tiek pakaitinkite, nukelkite puodą nuo ugnies ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
6. Sriubą pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis. Tiekite su kalendrų lapeliu ir skrudintomis migdolų drožlėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita