Ingredientai
- Lęšiai 300 g
- dešra virta 600 g
- šoninė 8 juostelės rūkytos 8 riekės
- Daržovių sultinys 2 l
- Svogūnai 4 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Morkos 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Čiobreliai 2 vnt. šakelės šviežių
- Actas 1 valg. š. vyno
- Petražolės 1 sauja
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas supjaustykite kubeliais, porą, saliero lapkotį – nedideliais gabalėliais.
2.Dešrą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, šoninės juosteles ir maišydami truputį pakepinkite.
3.Supilkite daržovių sultinį, sudėkite morkas, čiobrelių šakeles ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Suberkite plautus ir nuvarvintus lęšius, sudėkite pjaustytą dešrą ir ant silpnos ugnies virkite dar 20 minučių.
4.Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite žiupsnelį cukraus, įpilkite šaukštą vyno acto. Tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita