Ingredientai
- Lęšiai 1 st.
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Morkos 1 vnt. didelė
- Daržovių sultinys 1 l 1-1,5 l
- Grietinėlė 20 ml
- Grybai 1 st. virtos voveraitės
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Mairūnas 1 arbat. š. švieži pagal skonį
- Grietinė 3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į verdantį daržovių sultinį sudėkite pjaustytas bulves, morkas ir virkite 10 minučių. Suberkite lęšius, paskaninkite pipirais, druska, mairūnais ir virkite dar 15–20 minučių.
2. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite ir elektriniu plaktuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite grietinėlės, statykite ant ugnies ir vėl užvirkite.
3. Sriubą pilkite į lėkštes, įdėkite po saujelę voveraičių, šaukštelį grietinės ir užbarstykite šviežių mairūnų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita