Ingredientai
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
- Lęšiai 400 g
- Baklažanai 1 vnt.
- Pievagrybiai 200 g
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Lęšius išvirkite arba ištroškinkite garuose.
2. Svogūną, baklažaną ir pievagrybius supjaustykite, nuskustas morkas sutarkuokite smulkiais šiaudeliais. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir pakaitinusi suberkite smulkintas morkas, pievagrybius ir baklažanus. Kai apkeps, suberkite smulkintą svogūną ir dar patroškinkite. Galiausiai suberkite virtus lęšius, pagardinkite druska ir žolelių mišiniu, išmaišykite ir kelias minutes patroškinkite.
3. Tiekdama galite pagardinti šaukštu neriebios grietinės ar natūralaus jogurto.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita