Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 2 arbat. š. arba cukraus pudros
- Grietinėlė 200 ml 35 proc. riebumo
- Begliutenių miltų mišinys 0,5 st.
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ar cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite. Tuomet dalimis dėkite miltus ir plakite. Įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šlakelį vandens.
2. Į įkaitintą keptuvę (be riebalų) pilkite samtelį tešlos, palaukite, kol lengvai apskrus, tuomet apverskite, kad apskrustų ir kita pusė.
3. Galite į lietinius įvynioti savo mėgstamo įdaro, pavyzdžiui, varškės ar bananų, ir tuomet lengvai apkepti keptuvėje su gabalėliu išlydyto sviesto.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Rengiu šventę: Užgavėnės