Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 10 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š. (blynams ir įdarui kepti)
- Pienas 600 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis (blynų tešlai ir įdarui pagal skonį)
- Kopūstai 500 g (įdarui)
- Morkos 100 g (įdarui)
- Mėsa 100 g (Įdarui. Mėsa turi būti virta. Tinka įvairi: kiauliena, jautiena, paukštiena)
- Ciberžolė 1 arbat. š. (įdarui)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto konsistencijos. Butelyje ji išsiplaka labai greit ir gerai.
2. Tada belieka įkaitinti keptuvę ir iš butelio įpilti reikiamą kiekį tešlos bei kepti didelius lietinius blynus.
3. Aliejaus į keptuvę nepilu, nes jo įpilu į tešlą. Taip blynai keptuvėje pasiskirsto tolygiau ir iškepa labai lygūs. Jei tešlos lieka – su buteliu galima pastatyti į šaldytuvą ir bus pusryčiams :)
4. Paruoškite įdarą. Kopūstus ir morkas sutarkuokite burokine tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kopūstus bei morkas. Kai jie suminkštės, suberkite prieskonius, mėsą ir dar šiek tiek pakepkite.
5. Jei neturite virtos mėsos, tinka ir apkepintas faršas su prieskoniais. Ciberžolės dedu tiek, kad įdaras nusidažytų gražiai geltona spalva.
6. Tuomet belieka apkeptas daržoves atvėsinti ir suvynioti į iškeptus lietinius blynus ir dar kartą pakepinti keptuvėje.
Manau, kad šio patiekalo esminė dalis – ciberžolės, jos suteikia labai ypatingą skonį ir gražią spalvą, taigi, jos būtinai reikia :)
Paprastai tiekiu su grietine. Skanaus!
Recepto autorė Rita
! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita