Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 1 valg. š. nubrauktas šaukštas
- Aliejus 75 ml 2 valg. š. į tešlą ir 50 ml kepimui
- Miltai 200 g
- Vanduo 200 arbat. š. šalto
- Druska 1 žiupsnelis
- Moliūgai 300 g tarkuotų
- Obuoliai 200 g tarkuotų
- Vanilinis cukrus 2 valg. š.
- Imbieras 5 g gabaliukas
- Citrinos 1 vnt. žiupsnis žievelių
- Pienas 200 ml
Kaip gaminti
1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroškinkite 5 min. Baigdama troškinti įmeskite citrinos žievelių.
3. Blynus ištepkite tyre, sulankstykite ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.
4. Patiekite papuoštus uogomis, apšlakstytus auksaspalviu sirupu ar grietine. Kam patinka cinamonas, į blynų vidų galima dėti ne vanilinio cukraus, o cinamoninio. Arba cinamono užsiberkite ant viršaus.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita