Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 250 g
- Druska 1 arbat. š. ir dar šiek tiek įdarui
- Aliejus 4 valg. š.
- Vanduo 2 st. arba kiek prireiks
- Varškė 300 g įdarui
- Aguonos 100 g maltų; įdarui
- Rudasis cukrus 6 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Suplakite kiaušinius su druska ir pilkite aliejų. Tuomet, nuolat maišydami, įmaišykite miltus ir pilkite vandenį tol, kol tešla taps skysta ir vienalytė.
2. Prieš kepant tešlą dar kartą gerai išmaišykite.
3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišykite ir pradėkite kepti blynus. Ant įkaitintos keptuvės pilkite po samtelį tešlos, paskirstydami ją plonu sluoksniu.
4. Iškepkite visus blynus ir tuomet ant kiekvieno dėkite po kelis šaukštus įdaro. Susukite blynus ir prieš patiekiant apkepinkite keptuvėje dar kartą. Patiekti galite su neriebia grietine arba jogurtu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Užgavėnės