Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 200 ml
- Miltai 80 g kvietinių
- Sviestas 1 valg. š.
- Cukrus 5 valg. š.
- Varškė 350 g
- Grietinė 3 valg. š.
- Persikai 150 g konservuotų
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. arba vanilės pagal skonį
- Barstomos karamelės (pagal skonį) 1 arbat. š.
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.
2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.
3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita