Ingredientai
- Miltai 100 g Tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. Tešlai
- Pienas 1 st. Tešlai
- Sviestas 1 valg. š. Tešlai ir padažui 100 g
- Cukrus 1 valg. š. Tešlai ir padažui 100 g
- Apelsinai 2 vnt. Padažui; 2 apelsinų sulčių ir 2 šaukštai apelsinų žievelių
- Citrinos 1 vnt. Padažui; šaukštas citrinų žievelių
- Konjakas; padažui 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. Tešlai; žiupsnelis
- Apelsinų likeris „GrandMarnier“; padažui 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.
2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.
3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti – kaip jau minėjome, padažas įgaus fantastišką aromatą.
4. Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, druską, sukrėskite išplaktus kiaušinius ir įpilkite truputį pieno.
5. Kiek pamaišiusios tešlą, supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Išplakite viską iki vientisos masės ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.
6. Nedidelėje keptuvėje iškepkite blynelius ir padėkite šiltai.
7. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų