Ingredientai
- Miltai 100 g Lietinių tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. Lietinių tešlai
- Pienas 1 st. Lietinių tešlai
- Sviestas 1 valg. š. Lietinių tešlai
- Medus 4 valg. š. Įdarui; skysto
- Grietinė 4 valg. š. Įdarui
- Pomidorai 4 vnt. Įdarui
- Sūris 100 g Įdarui; parmezano
- Avokadai 2 vnt. Įdarui; sunokę
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; 3 šaukštai citrinų sulčių
- Garstyčios 4 valg. š. Įdarui; ir 4 valg. š. garstyčių grūdelių
- Druska 1 arbat. š. Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Iškepkite blynus ir laikykite karštoje orkaitėje, kad neatvėstų.
2. Medų išsukite su grietine ir garstyčių grūdeliais.
3. Pomidorus perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
4. Sūrį sutarkuokite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Avokadų ir pomidorų gabaliukus pasūdykite, apibarstykite pipirais.
5. Ant šiltų blynelių tepkite garstyčių padažo, dėkite pomidorų ir avokadų, berkite tarkuoto sūrio, dailiai suvyniokite ir patiekite su mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita