Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. dideli
- Pienas 500 ml ir keli šaukštai įdarui
- Miltai 150 g
- Cukrus 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 50 ml arba lydytas sviestas blynų kepimui
- Bananai 4 vnt. įdarui
- Juodasis šokoladas 100 g galite naudoti ir pienišką šokoladą
Kaip gaminti
1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.
2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.
3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).
Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)
Recepto autorė Laura Vitkūnaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita