Ingredientai
- Miltai 1 st. tešlai
- Pienas 1 st. 0,5 - tešlai
- Vanduo 1 st. 0,5 - tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Aliejus 4 valg. š. 1 - tešlai ir 3 - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto - tešlai
- Šparaginės pupelės 200 g įdarui
- Daržovių sultinys 400 ml įdarui
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė - įdarui
- Baklažanai 1 vnt. įdarui
- Pomidorai 1 vnt. indelis smulkintų savo sultyse - įdarui
- Paprikos 1 vnt. raudona - įdarui
- Varškės sūris 100 g riebaus- įdarui
- Parmezano sūris 100 g įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Sviestas 2 valg. š. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Petražolės 1 sauja nedidelė saujelė, kapotų - įdarui
Kaip gaminti
- Lietinių tešlai reikalingus produktus supilkite į plakimo indą ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.
- Paruoštą tešlą palikite pastovėti, kad išbrinktų.
- Šparagines pupeles, nupjovusi galus, trumpai apvirkite sultinyje ir nuvarvinkite.
- Kol tešla brinks, paruoškite įdarą: cukiniją ir baklažaną supjaustykite šiaudeliais, kartu su nuluptais ir sukapotais česnakais pakepinkite aliejuje.
- Sumeskite pupeles, sukrėskite smulkintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min. Iškepkite nedidelius lietinius.
- Ant kiekvieno krėskite įdaro, užberkite tarkuotų sūrių, susukite voleliu ir perriškite svogūnų laišku.
- Lietinius dėkite į riebalais pateptą, karščiui atsparią kepimo formą, užtarkuokite sviesto ir 5 min. pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę.
- Tiekite su petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita