Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį tešlai ir įdarui
- Miltai 100 g tešlai
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
- Džiovinti pomidorai aliejuje (įdarui) 7 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės 1-2, įdarui
- Maskarponės sūris 400 g įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų; pagal skonį įdarui
- Citrinos 1 vnt. tarkuotų žievelių; įdarui
- Žalumynai (šviežių; įdarui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Lietinių tešlą palikti 30 minučių pastovėti.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pilkite pussamtį tešlos ir vienodai paskirstykite keptuvėje. Kai lietinis sutvirtės, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
3. Pomidorus smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite ir išspauskite.
4. Sūrį pabarstykite druska, pipirais, ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Įmaišykite pomidorus ir česnakus. Gerai išsukta mase plonai aptepkite lietinius ir susukite. Tiekite papuoštus šviežiais žalumynais.
Knyga „Geri receptai 2“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai 2“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita