Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 100 g tešlai
- Aliejus 4 valg. š. tešlai
- Džiovinti pomidorai 100 g aliejuje - įdarui
- Alyvuogės 100 g juodųjų - įdarui
- Fetos sūris 150 g įdarui
- Gražgarstės 1 sauja įdarui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. įdarui
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinti
- Svogūnų laiškai 1 sauja įdarui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.
2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.
3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai išmaišykite. Po šaukštą įdaro uždėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita