Ingredientai
- Miltai 1 st. tešlai
- Pienas 125 ml tešlai
- Vanduo 125 ml tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Aliejus 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį tešlai ir citrininiam sviestui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai maltų - tešlai ir citrininiam sviestui
- Ikrai 1 vnt. didesnis indelis natūralių arba dirbtinių raudonųjų ikrų - tešlai
- Salotos 2 vnt. keli lapeliai - tešlai
- Sviestas 100 g citrininiam sviestui
- Citrinos 1 vnt. po šaukštelį nutarkuotų žievelių ir sulčių - citrininiam sviestui
- Česnakai 1 skiltelės citrininiam sviestui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, sultimis, druska ir pipirais, galiausiai įspauskite česnako skiltelę. Beje, kulinarai sako, kad į tokį sviestą gardu įmaišyti ir truputį daigintų pipirnių.
3. Iš išbrinkusios tešlos iškepkite nedidelius lietinius.
4. Šiltus ar šaltus lietinius tiekite su ikrais, žalumynais ir citrininiu sviestu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita