Ingredientai
- Miltai 100 g aukščiausios rūšies kvietiniai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 st.
- Sviestas 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š. ir kremui 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Maskarponės sūris 250 g kremui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. kremui
- Grietinėlė 150 ml kremui
- Braškės 300 g kremui, gali būti ir kitokios uogos šviežios ar šaldytos
- Citrinos 1 vnt. po 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių ir sulčių kremui
Kaip gaminti
- Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno.
- Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
- Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
- Kai tešla bus jau paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite šiltai.
- Paruoškite įdarą: maskarponę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
- Kremą gerai atvėsinkite šaldytuve.
- Lietinius aptepkite maskarponės kremu, dėkite smulkintų braškių ir susukite voleliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita