Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Cukrus 2 arbat. š. 1 - tešlai ir 1 - padažui
- Aliejus 3 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 150 g tešlai
- Grietinėlė 100 g riebios - įdarui
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. įdarui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis įdarui
- Maskarponės sūris 200 g įdarui
- Sultys 1 st. apelsinų - padažui
- Kukurūzų krakmolas 1 g padažui
- Migdolai 50 g skrudintų plokštelių - padažui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius.
2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone. Ant kiekvieno lietinio uždėkite po du šaukštus įdaro ir suvyniokite.
3. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, krakmolu, supilkite į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Suberkite migdolų plokšteles ir išmaišykite. Padažo užpilkite ant lietinių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita