Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 3 valg. š. lydyto
- Miltai 250 g
- Pienas 350 ml
- Uogienė: (mėlynių) 200 ml
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Mėlynės 1 st. šviežios arba šaldytos
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti.
2. Iš tešlos iškepkite lietinius. Aptepkite mėlynių uogiene, sulankstykite arba suvyniokite, pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita