Ingredientai
- Miltai 100 g kvietinių - tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Pienas 1 st. tešlai
- Sviestas 1 valg. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Juodasis šokoladas 200 g galima maišyti 100 baltojo ir 100 juodojo - riešutų kremui
- Grietinėlė 50 ml riešutų kremui
- Kokosas 50 g aliejus tinka ir sviestas - riešutų kremui
- Sirupas 50 g agavų arba cukraus pagal poreikį - riešutų kremui
- Lazdynų riešutai 50 g tinka ir kitokie - riešutų kremui
Kaip gaminti
- Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų aliejus taps vientisa mase.
- Supilkite į šokoladinę masę grietinėlę ir dar gerai išmaišykite. Jei trūksta saldumo, pasaldinkite agavų sirupu arba cukrumi. Jei bersite cukraus, vis dar laikydami dubenį karšto vandens vonelėje, masę maišykite ilgiau.
- Pasirinktus riešutus susmulkinkite kavamale ar elektriniu smulkintuvu iki smulkios masės. Suberkite į šokolado kremą. Vėl gerai išmaišykite.
- Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, pasūdykite ir išplakite tešlą iki vientisos masės elektriniu plakikliu. Iškepkite lietinius.
- Ištepkite blynus riešutų kremu ir suvyniokite. Kaip gražiai suvynioti ir patiekti lietinius, skaitykite ČIA.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita