Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 250 ml
- Miltai 150 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Obuoliai 3 vnt. saldūs
- Citrinos 1 vnt. sultys , šlakelis
- Sviestas 2 valg. š. 2 - 3 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 5 valg. š. plakta
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti.
2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.
3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, įpilkite tešlos ir iškepkite lietinius.
4. Ant kiekvieno lietinio uždėkite obuolių. Pabarstykite trupučiu cinamono, miltelinio cukraus ir perlenkite pusiau. Ant viršaus uždėkite plaktos grietinėlės ir keletą skiltelių obuolių. Iškart patiekite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita