Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 250 ml
- Miltai 150 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 200 ml indelis - plakamosios
- Sviestas 2 valg. š. 2 - 3
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. žiupsnelis - nutarkuotų žievelių
- Juodasis šokoladas 1 vnt. plytelė
- Vyšnios 1 sauja šaldytų
- Romas 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome.
- Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min.
- Keptuvėje ištirpintame svieste iškepkite vidutinio storumo lietinius.
- Ant kiekvieno lietinio tepkite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų išplaktos grietinėlės ir susukite voleliu.
- Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
- Juo apliekite lietinius. Tiekite su gerai nuvarvintomis rome mirkytomis vyšniomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita