Ingredientai
- Miltai 100 g tešlai ir 1 valg. š. padažui
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 tešlai ir 1 įdarui
- Sviestas 2 valg. š. po 1 valg. š. lydyto, tešlai ir padažui
- Pienas 3 st. 1 st. tešlai ir 2 st. padažui
- Špinatai 500 g įdarui
- Rikotos sūris 250 g įdarui
- Sūris 100 g po 50 gr. tarkuoto parmezano įdarui ir padažui
- Muskatas 1 vnt. žiupsnis įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, maltų, įdarui ir padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį įdarui ir padažui
- Pomidorų padažas 2 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius.
2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaišykite su rikota, parmezanu bei kiaušiniais.
3. Įberkite muskatų, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska ir dar sykį viską gerai išmaišykite.
4. Po du šaukštus masės dėkite ant kiekvieno blyno ir susukite ritinėlius.
5. Išdėliokite juos sviestu išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje.
6. Paruoškite padažą: giliame puode išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol šie gražiai pagels.
7. Maišydama supilkite pieną ir apie 5 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies.
8. Suberkite sūrį, sukrėskite pomidorų padažą, įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.
9. Kiek pravėsusiu padažu apliekite lietinius ir 20 minučių pašaukite į 200ºC karštumo orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita