Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. lietiniams
- Miltai 250 g lietiniams
- Pienas 350 ml 350 - 400 - lietiniams
- Alus 2 valg. š. kvietinio - lietiniams
- Druska 2 žiupsnelis lietiniams ir įdarui
- Aliejus 1 valg. š. lietiniams
- Lašiša 300 g sūdytos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Krapai 1 valg. š. kupinas - šviežių, smulkintų - įdarui
- Kaparėliai 50 g saujelė konservuotų - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių - įdarui
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. įdarui
- Balzaminis actas 1 valg. š. pagal skonį - įdarui
Kaip gaminti
- Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius.
- Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos.
- Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.
- Iš atvėsintos tešlos iškepkite plonus lietinius.
- Lašišą ir nuluptą svogūną susmulkinkite, sumaišykite.
- Suberkite smulkintus krapus, konservuotus kaparėlius, išmaišykite.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, įspauskite citrinų sulčių, masę išmaišykite.
- Po 2–3 šaukštus krėskite ant kiekvieno lietinio, susukite.
- Sudėkite į kepimo indą ir pašaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Užkrėskite natūralaus jogurto.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita