Ingredientai
- Miltai 100 g Tešlai: 100 g aukščiausios rūšies kvietinių
- Kiaušiniai 3 vnt. Tešlai
- Pienas 1 st. Tešlai
- Sviestas 1 valg. š. Tešlai
- Cukrus 1 valg. š. Tešlai ir įdarui 2 šaukštai cukraus
- Maskarponės sūris 150 g Įdarui
- Kreminė varškė 150 g Įdarui
- Grietinėlė 100 ml Įdarui; plakamosios
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; pagal skonį citrinos sulčių
- Druska 1 arbat. š. Tešlai; pagal skonį
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. Įdarui; pagal skonį vanilinio cukraus
Kaip gaminti
1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti.
2. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad išbrinktų.
3. Kai tešla bus paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite lietinius ir padėkite juos šiltai.
4. Varškę gerai ištrinkite su maskarponės sūriu, cukrumi, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
5. Ant padėklo klokite blyną, aptepkite varškės mase, susukite ir apie 10 min. kepkite karštoje keptuvėje.
6. Tiekite su lydytu šokoladu, apelsinų gabalėliais ir mėtų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita